Natura noastră

Rețeaua Naturalliance este administrată de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (UICN), pentru a vă ajuta să trăiți bine. Pentru a trăi bine, trebuie să iei decizii bune, pentru tine și comunitatea ta, privind beneficiile și riscurile din lumea naturală. UICN înglobează cunoștințe de la 1.400 de organizații, inclusiv 90 de guverne și 24.000 de experți pentru a oferi cele mai bune cunoștințe pentru deciziile despre lumea naturală.

 
Organizația Națiunilor Unite împlinește 75 de ani! La mulți ani!”
13 aug. 2020

Fiecare este invitat la un sondaj al Organizației Națiunilor Unite! Observatorul ONU cu expertiză specifică pentru biodiversitate, conservare a naturii și utilizare durabilă este IUCN așa că vizitați și site-ul nostru Naturalliance. În fiecare caz, alegeți limba dvs. în dreapta sus.

 
Luați în considerare COVID-19 cu atenție
09 iun. 2020

Vă rugăm să vă gândiți cu atenție la amenințările pentru dumneavoastră și natura pe care le poate produce COVID-19. Folosiți numai sfaturi de la organizații de încredere cu privire la modul în care dvs. și comunitatea dvs. puteți recunoaște și evita această boală. Luați în considerare diferitele nevoi ale oamenilor din mediul rural din altă parte. Virusul supraviețuiește în aer umed și ne infectează prin gură, nas și ochi. Săpunul îl omoară. Prin urmare, sfaturile importante sunt următoarele:
• păstrați 2 m față de alți oameni - evitați aerul pe care îl respiră;
• respectați regulile despre călătorie și purtați o mască dacă puteți;
• dezinfectați suprafețele pe care le ating persoanele și lucrurile pe care le cumpărați;
• spălați-vă deseori pe mâini cu săpun timp de 20 de secunde, în special înainte de a atinge gura, nasul, ochii sau mâncarea.

Măsurile împotriva pandemiilor viitoare trebuie, de asemenea, concepute cu înțelepciune, bazate pe cele mai bune date științifice. Noile legi ar trebui să evite vătămarea mediului de viață rural și conservării naturii.

 

Trăim într-o lume puternic influențată de oameni, dar aceasta nu a fost întotdeauna așa. Oamenii moderni au evoluat timp de zeci de mii de ani ca grupuri mici de culegători-vânători. Strămoșii noștri au vânat, au pescuit și au cules produse vegetale înainte de a învăța să cultive plante și să domesticească animale. Aceasta a format specia noastră în moduri pe care abia începem să le înțelegem.

 

Picturile din peșteri arată că respectul față de alte animale a fost întotdeauna important. Vânătoarea a creat primele rezervații naturale, iar pescarii organizau restaurarea râurilor. Primele noastre organizații de protecție a animalelor au fost inițiate de oamenii care au câștigat empatie pentru animalele de companie.

 

În zilele noastre, oamenii tind să domine natura și adesea să-i facă rău. Cu toate acestea depindem de natură pentru aerul pe care îl respirăm, pentru apa curată, și pentru clemența vremii pentru creșterea culturilor. Mulți dintre noi rămânem sănătoși prin recreere în natură. Ar trebui să învățăm toate modalitățile de a gestiona bine natura, nu în ultimul rând pentru COVID-19 și comerțul cu animale sălbatice. Dacă vă bucurați de alimente sălbatice sau pur și simplu vă place să priviți viața sălbatică, și voi puteți ajuta la conservarea acestor resurse.

 

Vânătorii și observatorii animalelor sălbatice nu cooperează întotdeauna, dar ei trebuie să colaboreze. Conflictele distrag atenția tuturor de la amenințări, cum ar fi schimbările climatice. Utilizarea durabilă a resurselor regenerabile nu este diferită de utilizarea produselor agricole, dar este mai bună pentru conservarea naturii. Vânătoarea, agricultura și alte utilizări ale resurselor naturale pot fi soluții pentru conservare și amenințările provocate de încălzirea globală. Trebuie să ne concentrăm împreună pe soluții, bazate atât pe tehnologia care creează noi mijloace de trai, cât și pe natura însăși.